’t Is tijd om nog eens iets te delen dat voor mij onwaarschijnlijk inspirerend werkt. En omdat er geen directe link is met schrijven of freelancen, is dat dus goed nieuws voor ongeveer iedereen.

Ga even aan je computer zitten en tik in je webbrowser: Zwijgen is geen optie

Je ontdekt een website bomvol filmpjes. Interviews meer bepaald, eigenlijk bijna gesprekken. Klinkt onwaarschijnlijk droog slash saai. Tot je begint te kijken. Sommige interviewees waren me nog niet bekend, andere wel. Stuk voor stuk zijn het ongelooflijk boeiende mensen die op wonderlijk bescheiden en eenvoudige manier hun kijk op de dingen delen. Door de ongekunstelde manier van interviewen, krijg je een glimp te zien van de drive en passie waarmee ze in het leven staan, van de durf die ze hebben om aan iets te beginnen waarvan ze absoluut niet weten hoe het zal aflopen.

Yeah en waw

Na het bekijken van een Zwijgen is geen optie-interview, heb ik achteraf altijd een soort ‘yeah!’-gevoel. Je krijgt plots een frisse blik op alledaagse dingen, je beseft dat je over sommige zaken nog nooit hebt nagedacht, dat je het soms heel simpel anders kan zien en anders kan doen.

Kortom: een gigantische aanrader!

Waarom bestaat Zwijgen is geen optie (of ZIGO)? Wel, de twee jongens achter ZIGO – ze heten Anthony Bosschem en Tom Mahy – beseften plots dat de wereld om hen heen niet helemaal leek op de wereld die ze voor hun (toen pasgeboren) dochters droomden.

Klinkt héél wollig, misschien. Maar exact dát drijft hen om op zoek te gaan naar voorbeelden van hoe gewone mensen met kleine acties die wereld aan het veranderen zijn. De interviews die uit hun zoektocht voortvloeien zijn – voor het geval het nog niet zo duidelijk was – zwaar de moeite.

Kijk naar Zwijgen is geen optie.

Leuk om te weten

  • Je kan langere versies van de interviews ook als podcast beluisteren: olé!
  • Je kan Zwijgen is geen optie steunen, en da’s nu iets waar ik gráág in investeer. Klik gewoon hier en volg de stappen (je kan al steunen vanaf €2,5 per maand, zeg!).

Wat zijn jouw ultieme kijk- en/of luistertips? Want sharing is tenslotte caring!