Zoals ik op deze pagina al schrijf, ben ik gek op mooie voorwerpen, illustraties of publicaties. Een prachtig vormgegeven boek voorzichtig doorbladeren geeft mij instant een geluksgevoel. Denk aan die emoji met de hartjesogen, maar zonder idiote grijns. Wel bewonderend de adem inhoudend. Maak daar maar eens een emoji van, zeg …

Maar ik wijk af. Op diezelfde ‘over mij’-pagina staat ook dat ik een onmetelijke bewondering heb voor mensen die hun vak met passie uitoefenen, zeker als het een vak betreft dat ik zelf niet meester ben, zoals designen, meubels maken of juwelen smeden.

 

Will send to Denmark

Toen ik dus via één of ander social mediakanaal dit artikel las, stuurde ik prompt een mail richting het bureau dat ik al een tijd via Facebook volg, maar verder van haar noch pluimen ken. Het feit dat zij iets puur voor het plezier maakten en dit nu gratis wegschenken aan ieder die het kan appreciëren, maakte me nieuwsgierig.

En ja, ze wilden het kleinood vlotjes opsturen naar Denemarken.

Dus enkele dagen later (all hail de efficiënte westerse dienstverlening) viel er een pakketje in de bus in hartje Kopenhagen. Ik prutste de bubbelomslag met een houten lepel uit de brievenbus – de sleutel ervan is al een tijdje vermist – en ontdekte een echte candy voor de zintuigen. De geur van het verse drukwerk en de ‘feel’ van het stevige, matte papier past perfect bij de zorgvuldig gebeitelde en geselecteerde illustraties binnenin, waarvan er een heel aantal me al hadden toegezwaaid in het Gentse straatbeeld. Mijn happy mood nam de vorm aan van zuivere euforie toen ik de verrassing ontdekte die verstopt zat in de achterflap… (dit is een cliffhanger).

 

Driewerf hoera

Het Will Draw For Fun-boekje is blijkbaar slechts een eerste van een ware drievuldigheid: er komt een tweede boekje (met tekstuele hoogstandjes) waar ik reikhalzend en vol verwachting naar uitkijk en een derde dat campagnes bundelt – ook much wanted.

Conclusie: dit is een allergeslaagdst geschenkje voor ieder die in de communicatiebusiness zit en zich een beetje kan herkennen in bovenstaande liefdesverklaringen. Wie een heel lief mailtje stuurt [naar: filip@what-s-in-a.name], krijgt vast ook eentje opgestuurd.

2