Een jaar freelancer de balans

Ongeveer een jaar (iets langer) geleden startte ik gezwind als freelance copywriter. Ik had het gevoel dat ik qua vakkennis stevig genoeg in de schoenen stond om het goed te doen.

Maar ik had natuurlijk géén idee hoe dat als zelfstandige zou gaan. Bovendien stond er een verhuis op de planning: met het hele gezin verkassen naar Kopenhagen. Hoe het allemaal gelopen is, of het financiële plaatje wel zo rooskleurig is, hoe het zit met mijn klantenbestand en met de work-lifebalance? Je leest het in ‘Eén jaar freelance: de balans’.

Ik deelde de balans op in vijf delen die ik de komende tijd telkens op woensdag zal posten.
Morgen kan je hier dus deel 1 lezen: klanten werven.

Daarna volgen:

op woensdag 15/11 -> deel 2: omgaan met gratis werk
op woensdag 22/11 -> deel 3: verhuizen naar het buitenland
op woensdag 29/11 -> deel 4: facturen en financiën
op woensdag 6/12 -> deel 5: de nadelen

Laat gerust reacties, bedenkingen, eigen ervaring achter. We kunnen maar leren van elkaar, niet?

Gratis foto van Gratisography