Cases

‘Waar ben jij godganse dagen mee bezig?’
‘Wat is een copywriter eigenlijk?’
‘En wát schrijf je dan precies?’

 

Schrijven als vak

Als copywriter schrijf ik duidelijke, heldere teksten. Voor mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun vak, hun zaak of hun job. Dat ze goed bezig zijn, willen ze heel graag delen met hun doelpubliek, maar daar knelt soms het schoentje.

Met enthousiaste, aanstekelijke copy (wat gewoon Engels is voor ‘tekst’) help ik hen hierbij. Want wervend schrijven is een vak als een ander. Mijn vak.

 

Wat werkt, wat werkt niet?

Door jarenlang wervende en informatieve teksten te schrijven voor magazines, flyers, nieuwsbrieven en websites, bouwde ik een heleboel nuttige kennis op. Welk soort titel werkt, met welk medium bereik je je doelgroep, welke teksten worden gelezen op het web?

Ik volg bijvoorbeeld ook blogs van toonaangevende copywriters in het buitenland en hou de evoluties op vlak van SEO (Search Engine Optimization – of: je website zo opbouwen dat hij goed gevonden wordt door Google) in de gaten.

Al die kennis kruipt mee in mijn pen en in de teksten die ik maak.

 

It’s showtime!

Concreet nu. Voor deze pagina pikte ik een aantal cases uit mijn werk als copywriter, communicatie- en marketingprofessional. Benieuwd of ik ook voor jou iets kan betekenen? Vraag maar raak.

MATEXI – wervende buurtbrochures

Welkom in de buurt! is de baseline van Matexi. Dit bedrijf ontwerpt en bouwt nieuwe buurten waar het goed wonen is. En dat moet dan ook blijken uit de buurtbrochures.

Starling reizen – webcopy, social media, advertising

STARLING reizen is een unieke reisorganisatie. Ze barsten van passie voor reizen, natuur en fotografie en brengen hun liefde voor unieke natuurbeleving over op reizigers.

Reporter voor het Gents Milieufront

Ik schrijf dit jaar een rubriek voor Frontaal, het tijdschrift van het Gents Milieufront.

achttien – creatieve copywriting & SEO-webcopy

achttien, het Gentse Strategisch Creatief Collectief, schakelt me regelmatig in voor copywriting-opdrachten. Een verslag van hun verkennende gesprekken of strategische oefeningen met klanten is voor mij de basis voor creatieve copywriting: Een

Mijn nieuwe thuis – een 360° beleving

Fotograaf Martin Edström en Plan International Zweden maakten in vluchtelingenkamp Nyarugusu in Tanzania een prachtige virtual reality opname. Ze zorgden ervoor dat je als kijker in de huid kruipt van een meisje dat daar woont. Plan België vroeg ...

Uitnodigingen studiedag | Trouw Nutrition

Veevoederfabrikant Trouw Nutrition organiseert een studiedag voor dierenartsen over de cruciale momenten in het leven van de jonge big.

Webcopy | Pure Painting

Schilderbedrijf Pure Painting uit Knokke-Heist lanceerde een gloednieuwe website. Ik mocht voor deze mooie site de copywriting verzorgen.

e-books | TAO drinks

Voor het merk TAO, dat drankjes maakt op basis van thee, schreef ik twee e-books. Eentje over yoga en eentje over ademhaling. Een leerrijke opdracht met een superstrakke deadline voor een heerlijk merk.     Juli 2016, voor TAO Deze

Brochure ‘Ik verander mijn toekomst’ | Plan België

Via de website van Plan België vragen heel wat mensen een brochure aan over het Plan Ouderschap. Vooraleer ze deze belangrijke stap zetten, willen ze goed weten wat het precies betekent om een Plan Kind te steunen,

Bedanking deelnemers beleidsdag | KrisKras vzw

Reis- en jongerenorganisatie KrisKras vzw organiseerde een beleidsdag op 25 juni 2016. Fotografe Raisa Vandamme en ik kregen de opdracht om die dag een tastbaar aandenken te maken voor de deelnemers. Het werd een reisdagboekje met foto’s

Go Top